Adres en route

Bezoekadres

Museum W ligt aan de Meikoel en de Markt, midden in het centrum van Weert. 
Museum W heeft zijn hoofd- en publieksingang aan de Meikoel (rolstoel- en kinderwagenvriendelijk). 

Meikoel 2
6001 EE Weert
Telefoonnummer: +31 (0)495 531 920
E-mail: museumw@weert.nl 


Met het openbaar vervoer

Museum W bevindt zich in het stadshart op ca 10 minuten loopafstand van het trein- en busstation van Weert (via de Stationsstraat en de Langstraat).
Plan je reis via:

 Openbaar Vervoer Reisinformatie


Met de fiets of e-bike

Aan de Hegstraat (achter McDonalds) kun je fietsen gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling. Buiten winkelopeningstijden is deze stalling wel toegankelijk, echter onbewaakt.

Je kunt je fiets ook neerzetten in de gratis, onbewaakte fietsenrekken tegenover Museum W op de Korenmarkt, naast de Martinuskerk. Daar bevinden zich twee oplaadpunten voor e-bikes (Ecotap).

Fietsenrekken Korenmarkt Weert


Met de auto

Plan je hieronder via Google Maps je route.

 Routebeschrijving


Parkeren

Het museum beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. Maak gebruik van de vele openbare parkeerplekken in en rond het centrum van Weert. De vaste tarieven hiervoor zijn € 1,50 p/u en € 6,00 p/dag (op weekdagen en zaterdag; zondag gratis parkeren). Let wel: het centrum binnen de singels is autovrij; de kleine parkeerterreinen Korenmarkt en Molenstraat zijn wel toegankelijk, maar voor slechts een zeer beperkt aantal auto's en met een maximum parkeerduur van 2 uur. 

Mindervaliden kunnen in het centrum gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat (max. 3 uur). Denk aan een parkeerschijf en gehandicaptenparkeerkaart. Het gratis parkeren geldt niet in parkeergarages en op de overige parkeerplaatsen.
Op de Korenmarkt, naast de Martinuskerk en schuin tegenover het Museum, bevinden zich twee algemene invalidenparkeerplaatsen. 

Betaald parkeren kan ook op de volgende, dichtbij het museum gelegen locaties:

Ursulinengarage
Nieuwe Markt 5, Weert
Dagelijks geopend (7 dagen per week) van 7:00 tot 23:00 uur. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk met een geldig parkeerticket.

Walburgpassage
Kromhoutstraat 16, Weert
Dagelijks geopend (7 dagen per week) 24 uur per dag.

Muntgarage
Oud Gasthuisplein / Hogesteenweg, Weert
Dagelijks geopend (7 dagen per week) 24 uur per dag.

Voor alle overige parkeermogelijkheden en tarieven, verwijzen wij je graag naar de website van de gemeente Weert.