Een dik uurtje met de schipper

DAT WAT BLIJFT I Een expositie over en met bewoners langs de Zuid-Willemsvaart in binnenvaartschip De Oostenwind

Een heel bijzonder anderhalf uurtje waarin schipper Bart Verkade, eigenaar van De Oostenwind, je inwijdt in de geheimen van het schip en de binnenvaart. Je komt op plekken in het schip die je normaliter niet ziet. 
We starten met een informatieve sessie in de spannende machinekamer, waar je interessante en toegankelijke informatie krijgt over de techniek aan boord en de ontwikkelingen daarin. Dit deel is overigens minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn vanwege het afdalen in het schip via een smal trappetje.
Na een half uur volgt de zogenaamde 'roefsessie' in het roefje, de woonkamer van het schip. Daar spreekt Bart over het leven aan boord en de cultuur van de binnenschipperij. 

Bart Verkade is behalve schipper ook bedrijfseconoom; momenteel is hij bezig met een master geschiedenis. Hij is dus bij uitstek geschikt om allerlei interessante en onverwachte verbanden te leggen in zijn verhalen. 

Deze activiteit is gratis toegankelijk. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 8 personen. Deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding. 

Zondag 3 juli
Tijdstip: 14.00 u
Duur: ca anderhalf uur
Locatie: De Oostenwind, Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Mouttoren (Werthaboulevard)

 Aanmelden voor het schippersuurtje

 


Tentoonstellingen

DWB Oostenwind

DAT WAT BLIJFT I Zuid-Willemsvaart