Visualisatie Maurice Mentjens

Nieuws van de bouwplaats

Volg hier de voortgang van de verbouwing en de renovatie

april 2020 er gebeurT van alles

Een beeldverslag van de vorderingen op de bouwplaats. Klik op de foto's voor vergroting.

Verbouwing Museum W april 2020    Verbouwing Museum W april 2020

Verbouwing Museum W april 2020   Verbouwing Museum W april 2020

Verbouwing Museum W april 2020    Verbouwing Museum W april 2020

maart 2020 bouwhekken geplaatst

De verbouwing en renovatie van het museum is echt van start gegaan. De komende tien maanden gaan Bouwbedrijf Koppen Bouw BV, Elektro Scheppers BV en Installatiebedrijf Wiel Coolen aan de slag in Museum W.  2020 wordt een enerverend jaar. De opmaat naar de opening van het gemeentemuseum nieuwe stijl medio 2021. Wij hebben er zin in!

Op deze plek gaan wij u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom de verbouwing en renovatie. Een hartelijk online tot ziens zolang!

2019 en verder...

Het afgelopen jaar 2019 stond voor het Gemeentemuseum Weert in het teken van grote veranderingen. Het museum sloot zijn deuren voor het publiek en verhuisde alle 17.000 objecten uit de collectie naar een extern depot. Dat betekent stuk voor stuk controleren, registeren en inpakken. En vervolgens in het depot uitpakken, controleren, plaatsen en opnieuw registrerend. Een tijdrovend project, dat met aandacht en liefde voor de objecten werd uitgevoerd.

Er werd en wordt hard gewerkt aan een nieuwe inhoudelijke visie en aan de verfijning van de collectieregistratie. Alle objecten worden voorzien van een objectnummer en een basisregistratie. Een basisregistratie omvat een objectbenaming, objectcategorie, maker, materiaal, afmetingen, herkomst, korte beschrijving, eventuele contextgegevens en standplaats. Vervolgens worden de objecten opgenomen in een database, die in de toekomst de mogelijkheid biedt de collectie online te ontsluiten voor een breed publiek. De volgende stap is het toevoegen van de inhoudelijke verhalen en de kunsthistorische beschrijvingen.
Al met al een groot aantal werkzaamheden die zich aan het oog van de buitenwereld onttrekken, maar wel van essentieel belang zijn voor het functioneren van het museum. De collectie vormt immers de basis voor de te vertellen verhalen, de presentaties en educatieve projecten.

Depot museum W            Depot museum W