Liefdespaar

online expo > REPRISE ONLINE I

Een online expositie met een aantal pareltjes uit de collectie hedendaagse kunst

Museum W heeft een bescheiden collectie hedendaagse kunst die onder meer opgebouwd is uit werk van regionale kunstenaars van bijzondere kwaliteit. Denk aan de oudere garde met Jan Tullemans, Wil Leenders en Desirée Tonnaer, of jonger talent zoals Arte Colder.
Met name in de jaren negentig is de focus gedurende een korte periode verlegd naar kunstenaars die op de een of andere wijze in hun werk thema’s verwerken die met spiritualiteit, religie of zingeving verweven zijn. Dit resulteerde in de verwerving van onder meer Jan Dibbets, Eli Content, Gerard Polhuis, René van den Broek, Hans de Wit, Rinke Nijburg, Gijs Frieling, Guido Geelen, Han Schuil en Fons Haagmans.

We hebben de veren van deze deelcollecties eens goed opgeschud en stellen hier graag een aantal pareltjes aan je voor.
Wanneer Museum W in 2021 de deuren weer opent, zal dit werk regelmatig – in wisselende samenstelling – in het museum te zien zijn. REPRISE ONLINE geeft je nu al de gelegenheid om kennis te maken, of de kennismaking te hernieuwen met een aantal van hen. Wordt vervolgd.

Fons Haagmans, Misere

Fons Haagmans, Misère

Jan Dibbets, Cortona

Wil Leenders, Bernaar