Toegankelijkheid

Wij willen graag dat iedereen zich welkom voelt in ons museum. Daarom willen we proberen om zo toegankelijk mogelijk te zijn. Heb je tijdens je museumbezoek een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Spreek dan gerust een medewerker aan voor ondersteuning.
Tips of opmerkingen? Laat het ons weten: museumw@weert.nl


Voorzieningen in het kort

  • Gratis kleine, open garderobe en kluisjes
  • Gratis wifi
  • Lift
  • Drempelvrij gebouw
  • Mindervalidentoilet
  • Leenrolstoelen (2)
  • BHV-personeel


Museum W is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bezoekers met rollators. De collectiepresentatie bevindt zich op de eerste verdieping en de zolderetage. De tijdelijke tentoonstellingen zijn te zien op de begane grond. Alle verdiepingen zijn bereikbaar met de lift.
Mensen die gebruikmaken van een loophulpmiddel kunnen bij de balie aangeven dat ze gebruik willen maken van de lift; wij zorgen vervolgens voor persoonlijke begeleiding.

LET OP: op dit moment is de tijdelijke tentoonstelling FOREVER ENDEAVOUR | Job Smeets & Studio Job helaas niet toegankelijk voor elektrische rolstoelen.

Vanwege het historische karakter van het pand zijn onze museumzalen niet heel groot. Er is er beperkt gelegenheid om te gaan zitten. Op de eerste verdieping is op twee plaatsen zitgelegenheid. Op de zolderverdieping is geen speciale zitgelegenheid. 
Wel heeft het museum een aantal kleine museumkrukken ter beschikking die je tijdens je bezoek kunt lenen op je ronde door het museum. 

De ingang van het museum is tot 12.00 u gedurende weekdagen (maandag t/m vrijdag) bereikbaar met de auto voor het afzetten van mensen die slecht ter been zijn. Let op: dit is alleen kiss & ride
Voor meer info over parkeren en over invalidenparkeerplaatsen in het centrum van Weert, klik hier

Scootmobiels
Scootmobiels beschouwen wij als een vervoermiddel voor in de openbare ruimte. Deze zijn in het museum daarom niet toegestaan. Je kunt de scootmobiel buiten laten staan en in het museum gebruik maken van een leenrolstoel. 

Leenrolstoelen
Het museum beschikt over twee leenrolstoelen. Deze worden na gebruik gedesinfecteerd. Meld je bij de balie; onze medewerkers helpen je graag.
Het is handig om een rolstoel voorafgaand aan je bezoek te reserveren, dan ben je zeker van gebruik. Neem hiervoor tijdig contact op via museumw@weert.nl (vermeld graag datum en tijdslot). Let op: deze mailbox wordt in het weekend niet gelezen. Bel anders met telefoonnummer 0495 531 920.

Toilet
Op de begane grond van het museum is een aangepast, rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 

Extra begeleiding
Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis een begeleider meenemen. Ook schrijf- en gebarentolken mogen, indien zij in functie zijn, gratis mee naar binnen. Bovendien zijn aangelijnde geregistreerde assistentiehonden van harte welkom in het museum.

Auditieve beperking
Wij hebben helaas geen ringleiding of andere auditieve ondersteuning. 

Groepen
Bezoek je Museum W met een groep van 8 personen of meer? Vriendelijk verzoek dit vooraf aan te melden bij: museumw@weert.nl of bel met 0495 531 920.
Gezien de omvang van de museumzalen in Museum W is de maximale grootte van een groep 15.

Wifi en iPadtoer
Door het hele museumgebouw is er gratis wifi. 
Als je wilt, kun je gebruik maken van een gratis iPadtoer die je helpt de collectieprestentatie nog beter te ontdekken. 

Nooduitgangen
Het museum beschikt over nooduitgangen. In het pand verwijzen verlichte bordjes je naar de dichtsbijzijnde uitgang. 
Museum W beschikt over een calamiteitenplan, waar de evacuatie van bezoekers die extra begeleiding nodig hebben onderdeel van uitmaakt. Meld je in het geval van een calamiteit bij de dichtstbijzijnde medewerker. Op de begane grond zijn 3 medewerkers aanwezig, op de 1e en 2e etage is 1 medewerker aanwezig. Zij assisteren je graag.