Visualisatie Maurice Mentjens

UPDATE I bouwplaats stories

Volg hier de voortgang van de verbouwing en de renovatie. Met een selectie foto's en vlogs nemen we je af en toe mee!

bouwplaats Stories I Deel 6

Er is al veel gezegd en geschreven over de nieuwe gevel aan de zuidwestelijke zijde van ons pand. Maar wat is nu het echte verhaal?

 

BOUWplaats stories I Deel 5

 

BOUWPLAATS STORIES I DEEL 4

 

BOUWPLAATS STORIES I Deel 3

Kunnen jullie er ook geen genoeg van krijgen? Wij in ieder geval niet. Weer een historische vondst in beeld gebracht.

 

bouwplaats STORIES I Deel 2

Een kijkje op de bouw van Museum W en de prachtige vondst aan de voorgevel.

 

bouwplaats STORIES I Deel 1

In deze vlog nemen wij je graag mee in de recente ontwikkelingen van de renovatie van Museum W.


BOUWPLAATS STORIES

Maart 2020 I Bouwhekken geplaatst
De verbouwing en renovatie van het museum is nu echt van start gegaan. De komende tien maanden gaan Bouwbedrijf Koppen Bouw BV, Elektro Scheppers BV en Installatiebedrijf Wiel Coolen aan de slag in Museum W.  2020 wordt een enerverend jaar. De opmaat naar de opening van het gemeentemuseum nieuwe stijl in 2021. Wij hebben er zin in!

Op deze plek gaan wij u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom de verbouwing en renovatie. Een hartelijk online tot ziens zolang!

2019 en verder...

Het afgelopen jaar 2019 stond voor het Gemeentemuseum Weert in het teken van grote veranderingen. Het museum sloot zijn deuren voor het publiek en verhuisde alle 17.000 objecten uit de collectie naar een extern depot. Dat betekent stuk voor stuk controleren, registeren en inpakken. En vervolgens in het depot uitpakken, controleren, plaatsen en opnieuw registrerend. Een tijdrovend project, dat met aandacht en liefde voor de objecten werd uitgevoerd. 

Er werd en wordt hard gewerkt aan een nieuwe inhoudelijke visie en aan de verfijning van de collectieregistratie. Alle objecten worden voorzien van een objectnummer en een basisregistratie. Een basisregistratie omvat een objectbenaming, objectcategorie, maker, materiaal, afmetingen, herkomst, korte beschrijving, eventuele contextgegevens en standplaats. Vervolgens worden de objecten opgenomen in een database, die in de toekomst de mogelijkheid biedt de collectie online te ontsluiten voor een breed publiek. De volgende stap is het toevoegen van de inhoudelijke verhalen en de kunsthistorische beschrijvingen.
Al met al een groot aantal werkzaamheden die zich aan het oog van de buitenwereld onttrekken, maar wel van essentieel belang zijn voor het functioneren van het museum. De collectie vormt immers de basis voor de te vertellen verhalen, de presentaties en educatieve projecten.